„Mentes” könyvek

Könyvtárunk ajánlata mentes és diétás könyvekből, különböző betegségekre 

Gaálné Póda Bernadette , Dr. Zajkás Gábor: Diétáskönyvek- Magas vérnyomás ( Sószegény étrend)

Gaálné Póda Bernadette, Dr. Zajkás Gábor: Diétáskönyvek- Bélbetegségek (Zsír-és fűszerszegény, pektingazdag étrend)

Gaálné Póda Bernadette, Dr. Zajkás Gábor: Diétáskönyvek- Gyomorbetegség (Zsír-, fűszer-, cukorszegény étrend)

T. Fodor Zsuzsanna- dr. Tokodi István: Tej-és tojásallergia, Tejcukor-érzékenység

Vegetáriánus konyha

Dr. Zajkás Gábor – Gaálné Póda Bernadette: Diétáskönyv

Dr. Rigó János- Bencsik Klára- Gaálné Labáth Katalin: Koleszterindiéta

Gaálné Póda Bernadette: Köszvény (purinszegény étrend)

Dr. Fövényi József- Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve

Dr. Rigó János- Gyurcsáné Kondrát Ilona: A daganatos betegek étrendje

Lénárt Gitta: Élő ételek ünnepnapokra

Matthias F. Mangold: Saláták

Esztehai Katalin: Akaratunk gyógyereje – Gyógyító ételek, lélekvidító történetek, hasznos tanácsok, hogy szemünk és lelkünk újra ragyogjon

R. Lehó Etelka: 111 recept nem csak lisztérzékenyeknek

Norbi update

Norbi update 1

Néhány recept:

Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes (Cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán és a 160 grammos diétába illeszthető receptek)


- Aszalt szilvás-diós műzliszelet -10 szelethez
Hozzávalók: 150 g aszalt szilva, 100 g dió, 50 g pattogatott amaránt vagy quinoa, 4 ek.
nyírfacukor, 6 ek. víz, kevés fahéj vagy vanília kivonat ízlés szerint
1. A finom , pörkölt íz kedvéért pirítsd meg a diót serpenyőben vagy szendvicsgrillen (ha
sietsz, ezt a lépést ki is hagyhatod).
2. Aprítógépben darád össze a diót az aszalt szilvával.
3. A vizet és a nyírfacukrot forrald össze, majd tedd félre, amíg a nyírfacukor fel nem
oldódik.
4. Mérd a pattogatott amarántot is az aprítógépbe, keverd el a diós szilvával.
5. Öntsd a nyírfacukorszirupot a müzlihez, majd alaposan dolgozd össze az aprítógéppel.
Akkor jó, ha ragacsos masszát kapsz.
6. Terítsd kb. 0,5-1 centi vastagon sütőpapírral kibélelt formába (ehhez az adaghoz egy
püspökkenyérforma épp megfelelő). A sütőpapír széleit visszahajtva nyomkodd össze jó
alaposan, majd a becsomagolt müzlit tedd egy vágódeszka és nehezék (pl. nehéz
edények) alá egy éjszakára. Reggelre megszilárdul, és éles késsel szeletelhető lesz.

Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes 2. ( Cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán és a 160 grammos diétába illeszthető receptek)


- Levendulás kajszi jégkrém: - 6 darabhoz
Hozzávalók: 480 g kajszibarack, 1 tk. szárított levendulavirág, 1 ek. chiamag
1. A levendulát áztasd be 50 ml forró vízbe pár percre.
2. A kajszibarackot hámozd meg és magozd ki, majd tedd turmixgépbe a leszűrt levendulás
vízzel és a chia maggal együtt. Alaposan turmixold össze, oszd szét jégkrémformákba és tedd
be a fagyasztóba egy éjszakára.

Judy Ridgway: Vegetáriánusok könyve -175 recept az egészségért!


Hummus
Tálalhatjuk mártásként, mint a görög és ciprusi éttermekben , szendvicsben , vagy snack-ként, esetleg
előételként olívaolajjal, pitta kenyérrel és nyers zöldséggel.
43dkg csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve
2 evőkanál tahina krém
1-2 gerezd fokhagyma, összetörve
1 citrom leve

Köret: 2-3 evőkanál olívaolaj, őrölt kömény, paprika, petrezselyem szálak
1. A csicseriborsót törjük át szitán vagy robotgéppel. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, és jól
keverjük el.
2. Kanállal szedjük tálakba, öntsünk rá olívaolajat, körítsük fűszerekkel, és ízesítőkkel.

 

 

Látogatóink

Today 16

Yesterday 7

Week 154

Month 401

All 72387

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Kövess minket!

facebook

Galéria

No images found.